Controle bij Zevenaar, meerdere opgepakt

Zevenaar -Bij een controle van de Marechaussee nabij Zevenaar zijn maandag meerdere buitenlanders opgepakt die nog een celstraf moeten uitzitten. Een Didammer liep tegen de lamp omdat hij reed zonder geldig rijbewijs.

“Een 33-jarige Poolse man werd aangehouden nadat uit controle bleek dat hij in eigen land gezocht wordt voor een diefstal met geweld”, zo laat de Koninklijke Marechaussee weten over de resultaten van de controle. “Hij moet nog twee jaar gevangenisstraf uitzitten na een eerdere veroordeling.” Een 28-jarige Roemeen die werd gecontroleerd bleek gezocht te worden voor een veroordeling voor diefstal. Hij moet in zijn thuisland nog 41 dagen naar de gevangenis.

Een andere Roemeen, van 34 jaar oud, werd betrapt met een Bulgaars rijbewijs terwijl hij zelf zijn papiertje nooit heeft gehaald. Ook een 22-jarige man uit Didam werd betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Daarnaast is bij de controle voor meer dan duizend euro aan openstaande boetes geïnd.