Snoeihout verbranden, brandweer hoeft niet te blussen

Doetinchem -De brandweer uit Zelhem hoefde zaterdagochtend niet in actie te komen bij een melding van rook in het buitengebied van Doetinchem. Een man was op zijn boerderij illegaal snoeihout aan het verbranden, maar kon zelf het vuur uitmaken na het verzoek van de hulpdiensten.

De brandweer werd rond 10.30 duur door een voorbijganger gewezen op rookontwikkeling bij een boerderij aan de Slangenburgseweg in Doetinchem. Ter plaatse bleek de man illegaal afvalhout aan het verbranden te zijn. De boer werd daarom verzocht om het vuur gelijk uit te maken. Dit deed hij zelf met behulp van zand. De brandweer hoefde daarom niet in actie te komen en ging weer huiswaarts.

Het verbranden van afvalhout is in verband met de droogte verboden. Het is nog niet duidelijk of de man daarvoor een boete heeft gekregen. De brandweer en politie waren ter plaatse aanwezig.