Asbest vrijgekomen bij schuurbrand

Doetinchem -Bij een schuurbrand in Doetinchem is vrijdagmiddag asbest vrijgekomen. Over de mate van verspreiding is nog niets bekend.

De brand ontstond omstreeks 17.15 uur door nog onbekende reden achter een woning aan de Heemskerklaan in Doetinchem. Er was veel rookontwikkeling door het vuur. Bij de brand kwam asbest vrij, mogelijk is dat neergedaald om de omgelegen huizen. Een buurman wist overslag te voorkomen, door zijn eigen schuur met de tuinslang nat te houden.

Een persoon heeft rook ingeademd en is nagekeken door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. De brandweer is ter plaatse gekomen voor de bestrijding van het vuur. De weg is afgesloten voor verkeer om de brandweer goed te kunnen laten blussen. De schuur en de inhoud van de schuur kunnen als verloren worden beschouwd.