In Bronckhorst ontvingen 8 personen een lintje:

Een bijzondere dag vandaag! Burgemeester Marianne Besselink mocht 8 unieke Bronckhorsters bellen en feliciteren met het bijzondere feit dat zij een koninklijk lintje krijgen! Wij feliciteren dhr Dick Bulten uit Zelhem (bevordering van lid naar ridder), de heer Van Setten uit Vorden (ridder), de heer Ilbrink uit Vorden (lid), de heer Bijenhof uit Vorden (lid), mevrouw van Vleuten uit Vorden (lid), de heer Joling uit Baak (lid), de heer Meijer uit Hengelo (lid) en de heer Vliem uit Zelhem (lid) hiermee van harte! Zij krijgen vandaag een bloemetje thuisgestuurd, maar de feestelijke uitreiking komt door de coronacrisis pas op een later moment. Lees hier meer over wat zij voor de samenleving doen en voor de koning reden was om hen een litnje toe te kennen:

Dick Bulten uit Zelhem, bevordering van Lid tot Ridder in Orde van Oranje Nassau

In 2009 werd Dick Bulten benoemd tot Lid, nu wordt hij bevorderd tot ridder voor zijn 40 jaar vrijwilligerswerk in de enduro, motorsport en fietscross. Met als hoogtepunt de WK Trial in Zelhem in 2019

Frank Van Setten uit Vorden, Ridder in Orde van Oranje Nassau

Frank van Setten zet/zette zich onder meer in voor: Commissie van Advies Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, St. Veiligheid en Vakmanschap Railvervoer, St. Oranjevereniging Vorden en St. Poort van Bronckhorst

Gerrit Jan Vliem uit Zelhem, Lid in Orde van Oranje Nassau

Gerrit Jan Vliem zet/zette zich onder meer in voor survivalvereniging Jan in ’t Touw,  Touwtrekvereniging Vorden en de Nederlandse Touwtrekbond Secretariaat Gewest Oost.

Hans Joling uit Baak, Lid in Orde van Oranje Nassau

Hans Joling zet/zette zich onder meer in voor: onderhoud Baakse Bossen, St. Concordia, Voetbalvereniging Baakse Boys, Voetbalvereniging Drempt Vooruit en St. Kermis en Oranje Stichting Baak.

Rinus Ilbrink uit Vorden, Lid in Orde van Oranje Nassau

Rinus Ilbrink zet/zette zich onder meer in voor: Kerkblad Prot. Gemeente Vorden, Vereniging Oud Vorden, Vordens Tennis Park, Biljartvereniging, Hengelsportvereniging De Snoekbaars, St. Cultuurfonds Vorden en de Veilingcommissie.

Ria van Vleuten-Mocking uit Vorden, Lid in Orde van Oranje Nassau

Ria van Vleuten zet/zette zich onder meer in voor: Wereldwinkel, Zwerfvuildag Vorden en praatgroep Milieu en de parochie Twaalf Apostelen.

Hans Meijer uit Hengelo, Lid in Orde van Oranje Nassau

Hans Meijer heeft zich 41 jaar ingezet voor de Hengelose hengelsportvereniging.

Wim Bijenhof uit Vorden, Lid in Orde van Oranje Nassau

Wim Bijenhof was vanaf 1970 brandweervrijwilliger/allround manschap en bevelvoerder brand en hulpverlening. Sinds 2005 is hij aangesteld als niet repressief vrijwilliger en organiseert hij vele activiteiten voor de Vordense brandweerpost.

Wij feliciteren hen allen van harte met deze mooie waardering voor hun activiteiten voor de samenleving. Natuurlijk kregen zij die dag wel een mooi boeket van ons aan huis bezorgd.