Lintjesregen in Montferland

Vanmorgen regende het lintjes in Montferland! Maar liefst tien inwoners van Montferland ontvingen een welverdiende Koninklijke Onderscheiding voor hun jarenlange onbaatzuchtige inzet.

Mevrouw Annie Messing-Winters uit Azewijn

De Lintjesregen is begonnen! 🎖 De eerste persoon die vandaag verrast werd met een Koninklijke Onderscheiding, is mevrouw Annie Messing – Winters uit Azewijn.

Haar muzikale en creatieve talenten zet ze in tijdens evenementen en voor muzikale begeleiding aan het zangkoor van de kerk in Azewijn. Ze zet zich al ruim 30 jaar in voor de parochie en maakt zich vaak nuttig voor het dorpshuis waar zij zelf de naam voor heeft bedacht: Huuske Aschwin. Ze is de ogen en de oren van de buurt en zet zich in als mantelzorger voor haar alleenstaande buurvrouwen.

Zoals de kinderen van de buren vaker zeggen: Mevrouw Messing is goud waard!
Ze heeft het dan ook meer dan verdiend om benoemd te worden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van harte gefeliciteerd, mevrouw Messing!

De heer Ed de Haas uit ’s-Heerenberg

Een lintje voor Ed de Haas🎖! Hij woonde in 1994 nog maar net in ’s-Heerenberg, of hij werd al actief lid van Sociëteit De Vriendschap, Stichting Henk Lubberding Classic én Stichting Business Club.
In deze 26 jaar heeft hij binnen verschillende bestuurlijke functies een grote mensenkennis, zakelijk inzicht en een ongekend organisatietalent getoond.
Met veel trots belde burgemeester Peter de Baat hem zojuist op om hem mede te delen dat het Zijne Majesteit heeft behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Meneer De Haas, bedankt voor uw inzet en gefeliciteerd met uw Koninklijke Onderscheiding!

De heer Bennie Seegers uit Stokkum

De heer Bennie Seegers uit Stokkum heeft zojuist tijdens de Lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen. 🎖 De heer Seegers staat bekend als een stille maar harde werker achter de schermen met een groot hart voor de samenleving. Hij is de leider, voorman en regelaar van de onderhoudsploeg van de begraafplaats achter de Suitbertus Kerk in Stokkum. Daarnaast zorgt hij er al sinds 1979 voor dat de ruimten, het terrein en de directe omgeving van het Sint Oswaldus Gilde netjes worden onderhouden en schoongemaakt.
Gezien deze verdiensten is de heer Seegers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Meneer Seegers, bedankt voor uw inzet voor onze samenleving en gefeliciteerd met uw welverdiende Koninklijke Onderscheiding.

De heer Frank Dellemann en Anny Delleman uit Zeddam

Anny Dellemann – Gerretschen en haar zoon Frank Dellemann uit Zeddam ontvingen zojuist beiden een Koninklijke Onderscheiding! 🎖 Hoe bijzonder is het dat we moeder en zoon vandaag samen mogen verrassen met een welverdiend lintje?
Mevrouw Dellemann heeft zich meer dan 40 jaar ingezet als vrijwilligster voor de samenleving. Ze is een graag geziene gastvrouw bij zorgcentrum Sydehem, zet zich in voor museumboerderij Gildekoat en is al jarenlang lid van de gymclub in Zeddam, waar ze de laatste 35 jaar een bestuursfunctie heeft. Daarnaast heeft ze lange tijd de kerk schoongemaakt, kostuums voor de buurtcarnaval vervaardigd en herstelwerkzaamheden verricht voor een aantal oudere inwoners van Zeddam.
Het vrijwilligerswerk heeft haar zoon Frank dan ook zeker van huis uit meegekregen. Frank is een persoon met een groot sociaal gevoel voor de samenleving en zijn oliebollen (waarvoor hij elk jaar met Oudejaarsdag vroeg zijn bed uit gaat) zijn alom bekend in de regio. Voor vele verenigingen in Zeddam is Frank al jaren in touw: Hij is actief betrokken bij Schutterij St. Johannes, Korenmolen de Volharding, de Grafelijke Korenmolen, de Kerstster en stichting LetZ.

Kortom, twee vrijwilligers die van alle markten thuis zijn en het hart op de juiste plaats hebben. We zijn trots om zulke betrokken mensen in de gemeente te hebben. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Anny en Frank, proficiat!

 De heer Pascal Kamperman uit Zeddam

Pascal Kamperman uit Zeddam is zojuist benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau! De heer Kamperman is een man met hart voor de Achterhoekse samenleving en met name de voetbalsport. Sinds 1987 is hij actief als vrijwilliger voor Voetbalvereniging Zeddam. De projecten ‘Scholder aan Scholder’ en ‘Achterhoek in Beweging’ staan op zijn naam en zijn een groot succes geworden. Ook de Special Olympics staan op zijn conto en betekende uiteindelijk een doorbraak voor de Gehandicaptensport in de Achterhoek. Daarnaast zet de heer Kamperman zich in voor het Sint Oswaldusgilde en Carnavalsvereniging De Paverts in Zeddam.
Hij wordt omschreven als bescheiden maar groots van betekenis. Hij is gedreven en zet zich graag in om de wereld een beetje mooier te maken. Het spreekt voor zich dat Pascal zijn lintje meer dan verdiend heeft en dat we trots zijn dat hij niet alleen voor Montferland, maar voor de hele Achterhoek, een grote betekenis heeft.
Pascal, van harte gefeliciteerd met uw Koninklijke Onderscheiding!

De heer Xaf Hendriksen uit Didam

De heer Xaf Hendriksen uit Didam heeft zojuist een lintje gekregen voor zijn verdiensten voor de gemeenschap! 🎖 Vorig jaar was hij 40 jaar lid van Schutterij Sint Isidorus, waarvan 14 jaar als bestuurslid, voorzitter en beschermheer. Daarnaast is hij een enorme steun geweest voor het project Groenten voor de Voedselbank, het Gelders Landjuweel in 2017 en Parochiebestuur Gabriel.
Hij wordt omschreven als een hartelijke en innemende persoonlijkheid. Een bestuurslid met een eigen duidelijke mening die hij met overtuiging weet over te brengen. Een persoon met een hart van goud die met recht is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Meneer Hendriksen, bedankt voor uw bijdrage en gefeliciteerd met uw welverdiende Koninklijke Onderscheiding.

De heer Paul Ewald uit Didam

Met trots mogen we mededelen dat de heer Paul Ewald uit Didam zojuist is verrast met een Koninklijke Onderscheiding. De heer Ewald is een zeer bewogen en betrokken persoon met een enorme liefde voor mens en dier. Samen met zijn vrouw en een aantal andere hondenliefhebbers richtte hij in 1988 de hondensportvereniging De Nevelhorst op. Al vele jaren is Paul lid van de sociale raad van de gemeente Montferland. Met name het onderwerp ‘eenzaamheid’ heeft zijn sterke aandacht en hij heeft overduidelijk een groot hart voor de maatschappij. Niet voor niets is hij bij Stichting Groenteteelt t.b.v. de Voedselbank en bij welzijnsorganisatie Welcom een graag geziene vrijwilliger.
Meneer Ewald, bedankt voor uw maatschappelijke bijdrage en van harte gefeliciteerd met uw Koninklijke Onderscheiding.

Mevrouw Willeke Loeven-Wissink uit ’s-Heerenberg

De heer Jos Loeven uit ’s-Heerenberg

We sluiten de Lintjesregen af met een Koninklijke Onderscheiding voor het echtpaar Loeven – Wissink uit ‘s-Heerenberg. Wat zijn we trots om te zien dat de heer Jos Loeven en zijn echtgenote Willeke zich samen inzetten voor onze samenleving. Een inzet die ver buiten Montferland nog impact heeft.
Al ruim 15 jaar steunt het echtpaar namelijk een gezin uit Sri Lanka. Daarnaast is het echtpaar niet alleen actief betrokken bij de soos, maar ook bij de Wereldwinkel te Bergh, waar de heer Loeven voorzitter is. Hij is daarnaast ook vrijwilliger bij de Voedselbank Montferland, heeft hij vele inwoners geholpen met het invullen van belastingaangiften en heeft hij vele mensen voorzien van een door hem gebruiksklaar gemaakte computer. Mevrouw Loeven heeft haar eigen handwerkclub om zo eenzame ouderen wekelijks een gezellige middag te bezorgen. Het echtpaar heeft duidelijk hart voor mensen die het zelf wat minder hebben.
We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe enorm trots we zijn op zulke betrokken mensen in onze gemeente. Meneer en mevrouw Loeven zijn dan ook met recht benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van harte gefeliciteerd met jullie Koninklijke Onderscheidingen.

Later in het jaar zal er een bijeenkomst worden georganiseerd waarbij de versierselen worden opgespeld door de burgemeester. Wanneer dit zal zijn, is onder andere afhankelijk van het verloop van de coronacrisis.

We zijn enorm trots op zulke betrokken mensen in onze gemeente. Decorandi, dank voor uw inzet voor onze samenleving en van harte gefeliciteerd met uw Koninklijke Onderscheiding!

Ken je iemand die het ook verdient om tijdens de volgende lintjesregen in 2021 een onderscheiding te ontvangen?

Draag deze persoon dan op tijd aan! Neem tijdig contact op met het kabinet van de burgemeester over de procedure via j.vierwind@montferland.info of 0316-291326, zodat u uw aanvraag vóór 1 juni 2020 kunt indienen.