Uil in benarde situatie uit de boom gehaald

Aalten -Een uil is maandagmiddag bevrijd uit haar benarde situatie in een boom in Aalten. Het dier zat vast en leek zelfs overleden, maar een boomchirurg en de Dierenambulance brachten redding.

De uil was vast komen te zitten in een boom bij een woning aan de Stokkertweg in het buitengebied. Bewoners zagen het dier en seinden de brandweer in. Brandweerlieden bekeken de uil door een verrekijker en concludeerden dat het was overleden. De bewoners bleven het dier in de gaten houden en seinden later de Dierenambulance in. Na een lange observatie bleek de uil toch nog in leven te zijn.

De Dierenambulance kwam daarop samen met boomchirurg Constantijn Schreiber vanĀ  Boomverzorging Gelderland uit Winterswijk ter plaatse om de uil te bevrijden. Na het wegzagen van enkele takken lukte dit. De uil is daarop door medewerkers van de Dierenambulance meegenomen naar de Vogelopvang in Barchem. Als de uil voldoende is opgeknapt, wordt ze teruggebracht naar de locatie in Aalten.