Twee gewonden bij eenzijdig ongeval in Vorden

Vorden – Op de Baakseweg in het buitengebied tussen Vorden en Wichmond heeft zondagmiddag een ernstig eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Twee inzittenden raakten zwaargewond.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 13.45 uur. De inzittenden van de auto reden in de richting van Wichmond, gemeente Bronkhorst. Door nog onbekende oorzaak belandde het voertuig in de linker berm, reed dwars door een reclamebord en botste tegen een boom. Door de aanrijding tegen de boom kantelde het voertuig. Gealarmeerde hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren snel ter plaatse. De brandweer uit Vorden kreeg assistentie van een hulpverleningsvoertuig uit Zutphen. Beide inzittenden werden door de hulpdiensten bevrijd.

Beide slachtoffers werden met ambulances naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend. De verkeersongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De Baakseweg heeft lange tijd in beide richtingen dicht gezeten.