Rijbewijs kwijt na burn-out en asociaal rijgedrag in Aalten

Aalten -Een man is vrijdagavond zijn rijbewijs kwijt geraakt na asociaal rijgedrag in Aalten. De automobilist reed volgens de politie met hoge snelheid door het dorp en maakte enkele keren een ‘burn-out’.

Het voorval speelde zich omstreeks 22.30 af op de Landbouwstraat. Aldaar werden agenten aangesproken door een burger, die aangaf dat diverse automobilisten zich zouden misdragen. De agenten hebben daarop hun auto uit het zicht gezet en van afstand geobserveerd. Een van de automobilisten misdroeg zich dusdanig dat van hem het rijbewijs is ingenomen. Hij reed onder meer met hoge snelheid en maakte enkele keren een zogenaamde ‘burn-out’, een actie waarbij de bestuurder van een auto zijn wielen dusdanig hard laat ronddraaien dat de banden beginnen te roken en ze een rubberspoor achter laten op de weg.

Naast invordering van het rijbewijs kan de man volgens de politie ook nog boetes tegemoet zien voor het veroorzaken van gevaar, het veroorzaken van hinder op de weg en het onnodig veroorzaken van geluid. Wanneer de bestuurder zijn rijbewijs terugkrijgt, is volgens de politie aan de officier van justitie.