Hoge nood? Welkom bij ondernemers in centra Aalten, Dinxperlo en Bredevoort

Openbare toiletvoorzieningen dragen bij aan toegankelijkheid voor iedereen. Het initiatief ‘Hoge Nood’ is een goed alternatief voor gemeenten waar weinig of geen openbare toiletten zijn, zoals de gemeente Aalten. Gastvrije winkeliers en andere (horeca)ondernemers uit de drie kernen van de gemeente Aalten besloten daarom aan te sluiten bij ‘Hoge Nood’. Klanten en andere bezoekers van de centra in de gemeente Aalten kunnen voortaan eenvoudig zien waar zij gratis van het toilet gebruik mogen maken.

Gezinnen met jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met darmproblemen en vele anderen hebben het wel eens meegemaakt; plotselinge hoge nood. Ondernemersverenigingen en ondernemersfondsen in Aalten, Dinxperlo en Bredevoort en de gemeente Aalten hebben besloten daar een oplossing voor te bieden. Zij hebben ondernemers opgeroepen mee te doen aan Hoge Nood. De deelnemers geven met een sticker op de deur aan dat mensen bij hen naar het toilet kunnen, zonder dat zij verplicht zijn om wat te kopen of te gebruiken.

Hoge Nood app
Vanzelfsprekend is het toilet in het gemeentekantoor aan de Hofstraat in Aalten ook beschikbaar voor voorbijgangers. Waar de overige gastvrije ondernemers zijn te vinden, is snel en makkelijk op te zoeken via de gratis Hoge Nood app. Bij een aantal ondernemers kunnen ook mensen in een rolstoel terecht of kan een baby worden verschoond. Of deze extra toiletvoorzieningen beschikbaar zijn, is te zien op de deurstickers en in de app.

Gratis sticker
Ook ondernemers in het buitengebied, bijvoorbeeld toeristische ondernemers en horecavoorzieningen, worden opgeroepen mee te doen aan Hoge Nood. Zij kunnen, net als andere ondernemers, een gratis sticker aanvragen bij de gemeente.

[post_gallery]

Helaas u kunt niks kopiëren van deze site