Elk jaar op 4 mei is het de Internationale Dag van de Brandweer. Over de hele wereld zullen er vandaag evenementen en herdenkingen plaatsvinden. Deze dag is bedoeld om stil te staan bij de offers die brandweerlieden brengen en inzet ze tonen om elke dag levens te redden maar ook bezittingen en de natuur te beschermen.

Deze dag wordt in Nederland overschaduwd door de dodenherdenking waar de meeste aandacht naartoe gaat. Toch is bestaat het gevaar waar brandweerlieden aan bloot worden gesteld nog steeds, ondanks moderne technieken, beter gebouwde woningen, hoogwaardige kleding, laarzen en helmen. De kans dat een brandweerman of -vrouw niet thuis komt na een inzet is nog steeds reëel.

Toon jouw waardering
Op deze speciale brandweerdag worden daarom brandweerlieden bedankt voor al hun toewijding en opoffering. De mannen en vrouwen riskeren vaak hun leven om andere levens te redden. We eren dan ook speciaal op 4 mei alle brandweerlieden én herdenken de vroegere brandweerlieden die zijn omgekomen.

Toon ook je waardering en dankbaarheid aan de brandweerlieden, overal ter wereld! Bedank ze persoonlijk, of anders op social media, plaats brandweerfoto’s en gebruik de tag #dagvandebrandweer.

Door beheerder

Geef een reactie

Helaas u kunt niks kopiëren van deze site