Ruim vijftien jaar geleden ontdekten spelende kinderen het lichaampje van een pasgeboren baby in een vijver in Doetinchem. Het slachtoffertje – later Sem Vijverberg genoemd – was met fors geweld om het leven gebracht en in een vijver achtergelaten in het park Kapperskolk.

Er moeten mensen zijn die weten of vermoeden wie Sems ouders zijn. Met de campagne ‘Het is nooit te laat om te praten’ vraagt de politie opnieuw aandacht voor zijn dood.

Slechts enkele uren geleefd
Hoewel baby Sem kerngezond ter wereld moet zijn gekomen, heeft hij slechts enkele uren geleefd. Zijn lichaampje lag naakt in de bevroren vijver. Uit onderzoek is gebleken dat tegen het jongetje veel geweld is gebruikt.

Kerngezonde baby
Sem was bij geboorte 53 centimeter lang en hij woog zes pond. Zijn moeder moet minimaal 37 weken zwanger zijn geweest en is ergens eind januari 2006 bevallen. De kans is groot dat mensen in haar omgeving van haar zwangerschap afwisten of het vermoedden en dat het hen is opgevallen dat deze vrouw daarna geen baby had.

Tweede baby op die plek
Veertien jaar eerder werd op nagenoeg dezelfde plek een baby te vondeling gelegd. Dat kindje werd gelukkig op tijd ontdekt en heeft het overleefd. De politie onderzoekt of de moeder van die baby ook de moeder van Sem is.

DNA-testen
De afgelopen jaren heeft de politie van zo’n tachtig personen het DNA vergeleken met dat van baby Sem. Helaas heeft dit geen match opgeleverd. Ook heeft de politie verloskundigen benaderd met de vraag of zij een vermoeden hebben wie de moeder zou kunnen zijn, maar ook dit helaas zonder resultaat. Dat zou kunnen betekenen dat Sems moeder tijdens haar zwangerschap geen medische hulp heeft gehad.

Voetbalclub De Graafschap

Omdat de oplossing mogelijk lokaal ligt, spant ook de Doetinchemse voetbalclub De Graafschap zich in om de politie te helpen.
Op vrijdag 2 april, tijdens de wedstrijd tegen FC Dordrecht, wordt het stadion van de Graafschap eenmalig omgedoopt tot het Sem Vijverberg-stadion. Ook dragen alle spelers bij opkomst een speciaal shirt en wordt er tijdens de wedstrijd aandacht gevraagd voor het politieonderzoek.

Uitzending Opsporing Verzocht 30-03-2021

Help de politie
Beschikt u over informatie die van belang kan zijn in het onderzoek rond deze cold case? Neem alstublieft contact op. Het is nooit te laat om te praten!
U mag uw informatie ook anoniem doorgeven of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die deze zaak oplost.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

Door beheerder

Geef een reactie

Helaas u kunt niks kopiëren van deze site